نمازگاه

بررسی مسائل روز جامعه و کمک به آگاهی بیشتر

نمازگاه

بررسی مسائل روز جامعه و کمک به آگاهی بیشتر

جنون آل‌سعود برای کشتار مضاعف غیرنظامیان

 

با افزایش کشته های مردم یمن به بیش از ۳۰۰۰ تن و ۷۰۰۰ مجروح و معلول، قربانیان تجاوز عربستان در یمن همچنان موازی با توافق‌های قراردادهای تسلیحاتی این کشور افزایش می یابند.عربستان از روز ششم فروردین (۲۶ مارس) در تلاش برای احیای قدرت همپیمان خود عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن و به منظور تضعیف جنبش انصارالله که اکنون قسمت های زیادی از خاک این کشور را به خوبی در کنترل خود دارند، یمن را هدف حملات هوایی مرگبار خود قرار داد.در چهارمین ماه متوالی حملات جنگنده‌های سعودی به مناطق مختلف یمن، بمباران چندین استان این کشور و کشته و زخمی شدن مردم بی دفاع، جنایات دیگری را به آمار جنایات رژیم آل سعود در صفحه تاریخ ثبت کرد.جنگنده‌های ائتلاف به اصطلاح عربی به رهبری آل سعود بدون هیچ مجوز و دلیلی در ادامه تجاوز به خاک یمن همچنان مناطق مختلفی این کشور را بمباران می کنند. 

....

  

  پادگان لشکر ۱۵شهر زنگبار مرکز استان ابین و شهر الواهی در استان عدن و اردوگا لبوزه در استان لحج و مناطق مختلفی در استان های مارب و حجه و صعده از جمله مناطق بمباران شده ظرف چند روز اخیر است.هر چند ارتش و کمیته های مردمی یمن نیز در دفاع از خاک و مردم و در واکنش به این حملات منطقه الخوبه و پایگاه های المستحدث و الشیخ، پادگان های العین الحاره و جلاح و پادگان البیضاء و مرکز نظامی الهدف همچنین برخی پایگاه های نظامی عربستان در منطقه جیزان را گلوله باران کرده‌اند.اما، در ادامه این خودکامگی و تجاوز، مردم بی‌دفاع به ویژه کودکان و سالمندان بیش از پیش آواره و هراسان به ویرانه‌های امن پناه می‌برند و شاهد قتل و عام و زخمی شدن مردم بی سلاح کشورشان هستند.

اخبار و گزارش های منتشره حاکی است، این حملات علاوه بر زیان های جانی و آسیب‌های دراز مدت روانی، خسارت های زیادی را به طرفین وارد می کند، انهدام تعدادی زیادی خودرو و تجهیزات نظامی همچنین استفاده از موشک و خمپاره و دیگر اداوات جنگی را می‌توان از ساده ترین آن ها برشمرد.عربستان در سایه حمایت های کشورهای غربی و آمریکا به تقویت توان نظامی خود می پردازد و به نظر همین سرمایه گذاری های غرب و آمریکا در چنین کشورهایی است که سبب نادیده گرفته شدن ملت های مظلوم است.

سرمایه گذاری های تسلیحاتی که تولیدات کارخانه های بزرگ جنگی غرب و آمریکا را تبدیل به ارز و از سوی دیگر سبب تشدید خودکامگی ها شده و ملت های بی دفاعی چون زنان و کودکان مظلوم یمنی را قربانی می کند.نگرانی در ماه عسل فرانسه و عربستان سعودی تیتر روزنامه فیگارو چاپ پاریس بود که همزمان با سفر شاهزاده سعودی به پاریس، گزارشی را درباره روابط فرانسه و عربستان منتشر کرده است.این گزارش با عکسی از محمد بن سلمان پسر پادشاه عربستان که معاونت ولیعهد و مسئولیت وزارت دفاع این کشور را نیز عهده دار است با رئیس جمهوری فرانسه نشان می دهد.

محمد بن سلمان فرمانده نظامی نیروهای ائتلاف در یمن روز ۲۴ ژوئن وارد پاریس شد و کارشناسان سفر وی بعد از گذشت حدود یک ماه و نیم از سفر فرانسوا هولاند رییس جمهوری فرانسه به عربستان را کمی معنادار دانستند.سپس اخبار و گزارش ها احتمال دادند که این دو مقام بلند پایه سیاسی در ادامه نشست های گذشته درباره قراردادهایی به ارزش حدود ۱۰ میلیارد یورو شامل حدود ۲۰ طرح و پروژه در زمینه‌های تسلیحاتی مثل فروش موشک و هلی‌کوپتر به عربستان، انرژی هسته ای و خورشیدی، همچنین بهداشت و حمل و نقل بحث و گفت وگو کرده‌اند.یک کارشناس نظامی به روزنامه فیگارو گفت: رئیس جمهوری فرانسه از اولین سفر خود به ریاض یک شمشیر به عنوان هدیه آورد، و از دومین سفرش نیز وعده های جدید.

این روزنامه چاپ فرانسه تأکید می کند که پاریس همچنین از تنش هایی که در روابط عربستان با متحد سنتی خود، یعنی آمریکا به وجود آمده، در جهت تقویت نفوذ خود در منطقه خلیج فارس بهره می برد، اما با این حال مسائلی به وجود آمده که بر روابط پاریس و ریاض تأثیر منفی می گذارد.به باور کارشناسان نظامی، تیم جدید محمد بن سلمان خواهان در اختیار گرفتن قراردادهایی است که در زمان ملک عبدالله پادشاه پیشین عربستان و دار و دسته اش امضا شده بودند.امضای قراردادها و اجرای آن انبارهای تسلیحاتی عربستان را مملو از مهمات کرده و رژیم آل سعود را که به اعتراف برخی از مقامات بلند پایه عربستانی در این تجاوز به هیچ کدام از اهداف خود نرسیده و در باتلاق یمن به دام افتاده است به ادامه تجاوز و کشتار یمنی ها ترغیب می کند.

به سادگی می توان تصویری از انعقاد این قراردادهای میلیاردی ترسیم کرد. قراردادهای تسلیحاتی با سودهای کلان برای غرب و آمریکا و تراژدی پشت صحنه زنان و کودکان بی دفاع از یمن تا بحرین و از سوریه تا عراق در صف انتظار برای قتل و عام و آوارگی.عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در کنفرانس خبری مشترکی با لوران فابیوس همتای فرانسوی خود گفته است که مساله توافقات تسلیحاتی با پاریس در مذاکرات اخیر مطرح شده است.

فابیوس نیز گفته است که مسئولان دو کشور با امضای ۱۰ قرارداد نظامی با فروش ۲۳ هلیکوپتر به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار موافقت کرده اند.در همین حال خبرگزاری رویترز گزارش می دهد ، وزارت دفاع عربستان درباره مبلغ یک قرارداد درخصوص قایق های گشت زنی فرانسوی مذاکره کرده است.کارشناسان معتقدند که این توافقنامه برای سرمایه گذاری چنین مبلغ هنگفتی نشانه ای از سیاست متمرکز عربستان است.

بیش از یک ماه پیش نیز اخباری مبنی بر عقد قرارداد تسلیحاتی جدید بین آمریکا و عربستان صدر اخبار رسانه های خارجی را به خود اختصاص داد.بنا بر گزارش های منتشره وزارت دفاع آمریکا با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که واشنگتن با فروش ۱۰ فروند بالگرد چند منظوره ‘ام اچ – ۶۰ آر’ به ارزش ۹ر۱ میلیارد دلاری به عربستان موافقت کرده است.

قرارداد مزبور شامل فروش رادار، مهمات و تجهیزات بالگردهای مزبور نیز بود که مهم ترین این تجهیزات، ۳۸ فروند موشک هلفایر، ۳۸۰ فروند موشک کوچک هدایت شونده لیزری و ۲۴ تیربار سنگین است.جالب این که آمریکا مسئولیت پشتیبانی لجستیکی و نگهداری تجهیزات قرارداد را به عهده دارد که شرکت های سکورسکی و لاکهید مارتین آن را اجرا خواهند کرد.

باید توجه کرد که همزمان با صدور بیانیه فروش تسلیحات به عربستان از سوی کاخ سفید، بخش امور همکاری دفاعی و امنیت وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده که فروش و نگهداری این تجهیزات، تاثیری بر موازنه قوای فعلی در منطقه ندارد.ریاض یکی از مهم ترین مشتریان تسلیحات آمریکایی‌ است و گزارش کنگره حاکی از آن است که آمریکا در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ میلادی بیش از ۹۰ میلیارد دلار سلاح به عربستان فروخته است.

از سوی دیگر یونیسف صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل از افزایش شمار قربانیان و مجروحان کودک از زمان شروع جنگ یمن خبر می دهد و عربستان همزمان با حملات بی وقفه به استان های مختلف این کشور و کشتار صدها زن و کودک ادعای رساندن کمک های انسانی به دست مردم یمن را دارد.از همان ابتدای تجاوز عربستان به یمن نماینده یونیسف در یمن و سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل از افزایش شمار قربانیان کودک در جنگ یمن ناشی از حملات هوایی عربستان سخن گفته و هشدار می دهند، اما حملات مرگبار همچنان ادامه دارد و هر روز بر آمار کشته شدگان افزوده می شود.در این میان جنبش انصارالله یمن که همراه کمیته های مردمی برای دفع تجاوز دشمن می‌کوشد برای گفتگو با عربستان اعلام آمادگی می‌کند و قرار می شود که هیاتی از این جنبش در مذاکرات ژنو شرکت کنند.

هواپیمای متعلق به سازمان ملل و حامل هیات انصارالله ۲۴ساعت در جیبوتی متوقف می‌شود که بنا به گفته جنبش انصارالله، مصر و سودان در پاسخ به درخواست کارشکنی عربستان به این هواپیما اجازه عبور از خاکشان را نداده‌اند و بالاخره این هیات با تاخیر به اجلاس می‌رسد.اجلاس بدون هیچ نتیجه مثبتی به منظور توقف کشتار بیشتر مردم یمن به پایان می رسد، اما امضای توافقنامه های تسلیحاتی هم سو با قتل و عام مردم بی دفاع همچنان ادامه دارد.از سوی دیگر به باور برخی دیگر از کارشناسان سفر جانشین ولیعهد عربستان، ابتدا به مسکو و سپس به فرانسه نشان از آن دارد که عربستان بر آن است که ارتباطات خود را گسترده تر، منابع خود را برای تامین نیاز های دفاعی متنوع تر کند و فقط تکیه روی آمریکا نداشته باشد.

آنها اهمیت این سفر را در تلاش عربستان خلاصه می کنند که می کوشد فرانسه را برای حضور بیشتر در عربستان و در نتیجه سرمایه‌گذاری بیشتری در این کشور تشویق کند.عربستان این دلمشغولی را دارد که در ادامه مذاکرات هسته ای مبادا آمریکایی‌ها در پس پرده با جمهوری اسلامی اتفاق نظری داشته باشند که به مصالح این کشور نباشد، به همین دلیل در پی توسعه روابط سیاسی و تجاری با روسیه و غرب است.چند ماه از آغاز تجاوز بی رحمانه عربستان به یمن می گذرد، عربستان به اهداف خود دست نیافته و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان در باتلاق یمن به دام افتاده است.اما همپیمانان عربستان ادامه این تجاوز را هماهنگ با سیاست ها و منافع پشت پرده خود به صلاح می دانند و رژیم آل سعود با ارتکاب جنایات بشری بیشتری همچنان تخم تنفر و کینه در دل مسلمان جهان می کارد.بر اثر حملات آل سعود، تاکنون بیشتر تاسیسات زیربنایی، خدماتی، بیمارستان ها، مدارس و خانه های مردم یمن ویران و هزاران یمنی از جمله صدها زن و کودک کشته و یا مجروح شده اند.

این در حالی است که همه ماجرا از همایشی در سن پترزبورگ روسیه برای جلب سرمایه گذاری، آغاز شد که در آن هیاتی ۵۰۰ نفره از عربستان با سه هواپیمای اختصاصی شرکت کردند و گمانه ها را به این صورت شکل دادند که پس لابد روابط مسکو و ریاض دچار تحول شگرف و جهش در توسعه شده است.بعد از این همایش اظهارنظرهایی در فضای سیاست بین الملل منتشر شد که عربستان و روسیه در راه تحول و توسعه روابط گام بر می دارند. و پی در پی دیدگاه هایی از این دست که منتشر شدند.واقعیت اینست که به چند دلیل این دیدگاه درحال حاضر پذیرفتنی نیست.

اول اینکه دنیای دیپلماسی از این موارد کم ندارد که طرفینی در بده و بستان های متعارف اموری را برای بدست آوردن امتیازی به طرف مقابل وا می سپارد. در دوران حکومت پهلوی دوم با اینکه ایران از سوی بلوک غرب ژاندارم منطقه خوانده می شد و در ایران پایگاه اطلاعات نظامی و رصد و جاسوسی علیه روسیه ایجاد شده بود و با اینکه ایران بعنوان کشوری که شتابان به سوی سرتاپا غربی شدن حرکت می کرد اما قرارداد پرمنفعت ذوب آهن اصفهان به حکومت شوروی سوسیالیستی داده شد.

دلیل این کار این بود که به‌هرحال رژیم شاه براساس همان منطق سیاست پیش گفته برای اینکه خشم حکومت کمونیستی را برنینگیزاند و مزاحمتی برای این همسایه ایجاد نشود ناچار به دادن چنین امتیازی شده بود.درشرایط کنونی منطقه که هر جا روسیه حضور دارد عربستان به قصد تقابل حضور دارد معلوم است که مانور‌هایی از این دست از سوی عربستان شکل بگیرد تا طرف روس را به خشم نیاورد و مزاحمتی برای ریاض بوجود نیاید.

براساس شواهد تاریخی و واقعیات امروزی، روسیه و عربستان هرگز نمی توانند همپیمان راهبردی یکدیگر باشند. عربستان خود همپیمان راهبردی و پایگاه آمریکا در منطقه است بنابراین چگونه می تواند چنین شرایطی را برای مسکو فراهم سازد. در گذشته نیز چنین بوده است عربستان همواره در بلوک ضد روس (ضدشوروی) به حیات خود ادامه می داده است. هیچگونه اتفاق و رویدادی در گذشته تاریخ نمی توان یافت که دال بر نزدیکی این دو کشور باشد.

دلیل دیگر، اتفاقات امروزه جهان است.عربستان در هرجا که منافع روسیه اقتضا می‌کرده و مسکو حضور داشته، در مقابل آن ایستاده و به آن صدمه زده است. سوریه یکی از مثال‌های روشن است که عربستان هیچگاه با طرح و اقدامات صلح آمیز روسیه در سوریه ازسر آشتی در نیامده است و چه بسا به منافع مسکو در دمشق نیز صدمه زده است. همین وضعیت و جبهه گیری در مقابل روسیه را می توان در عراق مشاهده کرد.عربستان آمریکایی است و روسیه عربستانی نیست.

از دیرباز تاسیس دولت سعودی به‌دست انگلیسی ها این حکومت پایگاه اصلی دولت انگلیس و سپس آمریکا در منطقه بوده است از سوی دیگر روسیه هم اگر با کشورهای عربی روابطی داشته این روابط با کشورهای استقلال طلب و خواهان خروج از بلوک وابستگی به غرب مثل مصر، سوریه، یمن و عراق بوده است. هیچگاه تاریخ قرن بیستم از روابط نزدیک روسیه و عربستان روایت نکرده است.نکته آخر اینکه روسیه بدش نمی آید که در شرایط تحریم غربی علیه خود تحرکاتی از خود نشان بدهد و پیام هایی به طرف مقابل بدهد که علیرغم این تحریم ها سرپا و زنده است و روابطی با شرق و غرب عالم دارد.

در همین رابطه،کارشناسان روس می‌گویند انتقال محل دیدار با محمد بن سلمان از کرملین به حاشیه نشست سن پترزبورگ، یک پیام روشن داشت و آن اینکه مسکو شاید حاضر به همکاری اقتصادی با ریاض باشد، اما عربستان را شریک سیاسی خود نمی‌داند.محمد بن سلمان جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان سعودی با هیئتی راهی مسکو شد. دیداری که در مطبوعات منطقه و روسیه بازتاب فراوانی داشته و تحلیل های متعددی از آن شده است.خبرگزاری «ژئوپلیتیک» روسیه درباره این سفر ناگهانی و غیرمنتظره می­گوید: شاهزاده سعودی به مسکو آمد تا با ولادیمیر پوتین دوست شود.

پادشاهی عربستان به دلیل تغییرات ژئوپلیتیکی اخیر در منطقه خاورمیانه ترجیح می‌دهد در جهت وزش باد حرکت کند و به همین خاطر دیپلمات‌های سعودی به روسیه آمدند تا به نحوی از کمک پوتین بهره‌ مند شود، اما اگر ما از کسی بخواهیم در شرایط سخت دست‌مان را بگیرد یا باید قبلا برای این شخص کاری انجام داده باشیم و یا باید اکنون کاری برای طرف مقابل انجام دهیم، اما به نظر می‌رسد پوتین دل خوشی از سعودی‌ها ندارد، چراکه در ابتدا قرار بر این بود که دیپلمات‌های سعودی در مسکو در کاخ کرملین با پوتین ملاقات کنند، که این دیدار سیاسی بطور غیرمنتطره به همایش بین‌المللی اقتصادی در سن پترزبورگ موکول شد.

به نوشته این خبرگزاری، برنامه ریزی دیدار شاهزاده سعودی از مسکو به سن پترزبورگ بیانگر این نکته است که سعودی‌ها نتوانستند با پیشنهادهای اولیه خود نظر مساعد پوتین را جلب کنند که این اقدام برای پادشاهی عربستان سعودی بسیار تحقیرآمیز است، چراکه قبل از این، اغلب دیدارهای سیاسی سعودی‌ها با هماهنگی باراک اوباما (رئیس جمهوری ایالات متحده) صورت می‌گرفت، اما گویا سلمان شاه این بار تصمیم گرفت مستقلانه عمل کند که البته پیامدهای آن بعدها مشخص می‌شود. در واقع سعودی‌ها با شتافتن به سوی پوتین به آمریکا کنایه می‌زنند و می‌خواهند ارزش خود را نزد آمریکایی‌ها بالا ببرند، اما از سوی دیگر، روس‌ها این تاکتیک عربستان را از قبل شناسایی کردند و اکنون ضربه غیرمنتظره به پادشاهی ریاض وارد کردند که بنا به گفته مطبوعات عربستان، مقامات سعودی از این اقدام پوتین واقعا عصبانی شدند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.